Christof Vandewaetere: niet zomaar een chef

lapromesse-interieur

Restaurant La Promesse is een kwaliteitsvol restaurant in het pittoreske Sint-Martens-Latem. Christof Vandewaetere, chef van La Promesse, is van alle markten thuis. Hij heeft rust en stabiliteit in zijn leven gevonden door de focus op zijn passie: het creëren van kunst op je bord.

La Promesse voor een succesvolle toekomst

Christof had zijn middelbaar diploma nog maar pas in de hand of de ondernemer in hem werd wakker. Hij droomde van een eigen zaak. Christof is geen man van het halve werk. Hij belandde in het nachtleven en bouwde met succes zijn eigen club uit.

Na enkele jaren werd het tijd voor verandering. Een andere focus van een club naar een restaurant waren een logisch gevolg. Het werd niet zomaar een restaurant maar een zaak waarin totaalbeleving op de eerste plaats komt.

Met La Promesse verzekert Christof zich weer van een succesvolle toekomst.

La Promesse voor een eerlijke prijs

Christof heeft een passie voor lekker eten. Bij elke restaurantbezoek bekeek hij kritisch de prijzen van de verschillende menu’s. Zijn idee van culinaire kunst aan een betaalbare prijs kreeg stilaan vorm.

Om van zijn passie zijn beroep te kunnen maken volgde hij een koksopleiding in Hotelschool Ter Duinen, Koksijde. Van zodra hij achter de potten stond, wist hij het 100% zeker: een restaurant waar smaak en beleving elkaar vinden aan een betaalbare prijs, dat wou hij waarmaken!

La Promesse aan de liefde

oester-1030x773

En ze zeggen altijd: alles gebeurt met een reden. Christof ontmoet zijn vriendin Nancy. Zij werkte bij Samsonite, maar raakte snel gepassioneerd door Christof en zijn idee voor een vernieuwd restaurant concept. Toen ze plots op een geschikt pand in Sint-Martens-Latem botsten, werd hun droom werkelijkheid. Omdat ze helemaal willen inzetten op beleving, kozen ze voor klein en gezellig.

La Promesse is alles waar ze met hun tweeën voor staan: passie en kwaliteit in een sfeervolle setting. Je voelt hun warmte al bij het binnenkomen.

La promesse voor authenticiteit

De naam van het restaurant, ‘La Promesse’, past perfect bij Christof en Nancy. ‘De Belofte’. Eten gepresenteerd als een kunstwerk met uitstekende service in een sfeervol, gezellig en romantisch restaurant. De belofte van authenticiteit aan een eerlijke prijs.

La Promesse aan 3 sterren

De eerste ster staat voor doorzettingsvermogen. Christof werd vorig jaar getroffen door kanker. Als eigenaar van een bloeiende, beloftevolle zaak kwam de klap hard aan. Hij koos dit niet te communiceren naar zijn klanten om geen medelijden op te wekken. De overwinning op kanker geeft hem elke dag nieuwe energie om steeds opnieuw kwaliteitsvolle gerechten op tafel te toveren.

De authenticiteit van La Promesse verdient de tweede ster. De klanten laten genieten van lekker eten met kwaliteitsvolle, verse seizoensproducten van eigen bodem, aangevuld met de eigenzinnige toets van Christof.

De derde en laatste ster gaat naar de unieke totaalbelevenis die vertaald wordt in een origineel smaakpalet, een onberispelijke uitvoering op het bord en een uitstekende persoonlijke service. Pas als klanten La Promesse verlaten met een voldaan ‘wauw’ gevoel, zijn Christof en Nancy tevreden.

Maandmenu oktober

De start van de herfst gaat gepaard met een nieuw maandmenu. De maand oktober draait om wild, want wat is nu lekkerder dan de combinatie van herfstig weer en een wild stukje kunst op je bord?
Smakelijk!

Hapje 1:
Espuma van Gin
Met vidé van appel, brunoise van venkel en Granny Smith

Hapje 2:
Toast van Panna Cristal
Tartaar van West-Vlaams rood rund met emulsie van zwarte look en pickles afgewerkt met tuinkruiden

Hapje 3:
Kruidencake met Hollandse maatjes en zure room

Voorgerecht 1:
Leiewandeling
¬ 3 bereidingen van paling
¬ Rode biet
¬ Foie gras

Voorgerecht 2:
Op de graat gegrilde griet
Puree van ratte aardappelen met garnalen
Pesto van hazelnoot, peterselie en citroen
Mosseltjes en mosseljus

Hoofdgerecht:
2 bereidingen van wilde eenddscn1088
¬Kroketje van eendenbout
¬Eendenfilet op lage temperatuur gegaard
Terrine van aardappel
Puree
Geglaceerd Chantenay worteltje
Gebrande bloemkool
Crème van en gebakken eekhoorntjesbrood
Romanesco
Saus van eend met gember en citroengras

 

RESERVEER NU

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *